Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Thailand Berlitz på svenska
111:- 79:-
Se alla erbjudanden i butiken   


  På väg till Thailand? Då kan det vara bra att skriva ut och ta med sig nedanstående addresser på resan. Man vet aldrig. Hittar du nåt som inte stämmer eller kanske saknas på denna sida är vi glada om du talar om detta till oss.

Visum till Thailand

Svenska medborgare får stanna upp till 30 dagar utan visum. Många har genom åren utnyttjat detta och åker var 30:e dag en kort tur över gränsen och får på så sätt 15 nya dagar (15 dagar gäller från hösten 2008). Detta går inte längre att göra i lika stor utsträckning, fr.o.m. 1 oktober 2006 så får man bara göra två turer över gränsen, alltså kan man stanna i högst 30+15+15=60 dagar utan att skaffa visum. Sedan måste man vänta i 90 dagar utanför thailands gräns innan man kan göra samma sväng en gång till.
Visum kan man söka antingen genom att kontakta ambassaden, eller skicka ansökan med post via ett ombud som t.ex.Alla Visum.

Har du ett Turist- eller Non-Immigrant visum måste du resa in i Thailand inom 90 dagar från utfärdandet. Kom ihåg att passet måste vara giltigt i 6 månader efter inresedagen. Var noga med att kontrollera att tulltjänstemannen stämplat rätt antal dagar i passet! Om du upptäcker att du fått för kort tid är detta enklast att åtgärda direkt, innan du lämnar passkontrollen. Skulle du upptäcka det senare måste du ta dig till Immigration för att rätta till det.

Transitvisum
Transitvisum, 30-dagars, garanteras alla svenska medborgare vid gränsen. Ska du stanna kortare tid än 30 dagar behöver du alltså inte ansöka om visum i Sverige. Om du tar dig in i ett annat land och sen direkt tillbaka till Thailand så får du ytterliggare 30 dagar. (kan bara göras 2ggr)

Turistvisum
Turistvisum, gäller för 60 dagar, ansökan görs innan avresa på Thailands ambassad. Väl inne i landet kan man förlänga detta visum på en thailändsk ambassad eller konsulat ytterliggare 30 dagar.


Turistvisum - multipel entry
Man kan ansöka om ett turistvisum med sk "multiple entry" (dubbel eller trippel) vilket gör det möjligt för dig att åka över gränsen och tillbaka efter 60 dagar i Thailand två eller tre gånger.

Non-Immigrant Visa
Non-Immigrant Visa, 90-dagar: ansökan görs innan avresa på Thailands ambassad (se nedan för adresser). Detta visum kan fås om du har speciella skäl till att stanna länge i Thailand, som t.ex. studier eller arbete. Denna typ av visum kan uppgraderas ända upp till ett år om du har skäl till det. Kontakta thailändska ambassaden för mer information.

Immigrant/Resident Visa
Immigrant/Resident Visa, Detta visum kan sökas av de som uppehållit sig i Thailand i minst 3 år med ettårsvisum som förlängts varje år. För att få ansöka om Resident visum måste man inneha ett Non-Immigrant visum.

Non-Quota Immigrant Visa
Non-Quota Immigrant Visa, Detta är ett visum för personer som tidigare varit bosatta i Thailand. Ska du åka till Thailand som vanlig turist är det alltså ett 30-dagars Transitvisum eller ett 60-dagars Turistvisum som gäller, beroende på hur länge du ska stanna.

Om du stannar för länge
Stannar man för länge måste man betala en avgift på ca 700 baht/dag man stannat över tiden.

Förlängning av visum
Ett 30-dagars transitvisum kan förlängas med 7-10 dagar, 60-dagars Turistvisum med 30 dagar på Immigration Office. (För adressen i Bangkok, se nedan.)
För visumförlängning behöver du ett passfoto och en kopia av både fotosidan och visumsidan i passet. Det finns kopieringsapparater och möjlighet att ta passfoton längs Soi Suan Phlu där immigration ligger.

Återresevisum
(Re-entry) & visum för 2 inresor. Ett re-entry visum fås på Immigration och det ger dig rätt att lämna landet och sedan komma tillbaka. Med detta visum får du endast stanna till det datum som det ursprungliga visumet medgav.
Om du vet att du ska lämna Thailand för att senare komma tillbaka är det bästa att redan i Sverige ansöka om ett visum för två inresor. Detta betyder att om du har ett 60-dagars visum får du ytterligare 60 dagar vid den andra inresan och kan alltså stanna i Thailand i 120 dagar sammanlagt. Kom dock ihåg att visumet endast är giltigt i 90 dagar efter utfärdandet, så återinresan måste ske inom denna tid (kommer du senare än 90 dagar från utfärdandet får du bara ett 30-dagars transitvisum).

Bangkok Immigration Office
Soi Suan Phlu
Sathon Tai Rd

Telefon: (0)2 - 287 3101(-10)

Hämtat från Aftonbladet...
Långtids senior-visum till Thailand.
Thailands turistmyndighet vill uppmuntra utländska pensionärer att stanna
längre i Thailand. Därför erbjuds nu utlänningar över 55 år uppehållstillstånd
upp till ett år. Ett vanligt turistvisum gäller i 30 dagar. I dag bor runt 10 000 utlänningar i Thailand. 7000 av dem är pensionärer,
de flesta japaner.

     
Reseförsäkring

När du är ute och upptäcker världen så är det viktigt att ha en riktig försäkring. Den vanliga hemförsäkring är i många fall inte heltäckande för allt man kan råka ut för på resan.
Kontrollera därför med din hemförsäkring hur mycket den gäller för och om du måste komplettera upp den. Alternativet är att skaffa sig en separat reseförsäkring.


Konsulat/ambassader/addresser

Sveriges ambassad i Bangkok
Besöksadress:
Embassy of Sweden
20th Floor, First Pacific Place
140 Sukhumvit Rd.
BANGKOK 10112
(bakom Landmark Hotel, mellan soi 4 och 6.)

Postadress:
P.O. Box 1324
Nana Post Office
BANGKOK 10112
Thailand

Telefon: +66 (0)2-302 0360
Fax: +66 (0)2-254 4914
e-post: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
Telex: 81174 SVENSK TH
Telegram: svensk bangkok

Öppettider:
Måndag - Torsdag: 07.30 - 16.15
Lunch 12.30 - 13.30
Fredag: 07.30 - 13.00
Besökstider:
Måndag - Fredag: 08.00 - 12.00

Thailands ambassad i Stockholm
Royal Thai Embassy
Floragatan 3
Box 26220
100 40 STOCKHOLM

Telefon: 08-791 73 40
Fax: 08-791 73 51

Thailands ambassad i Köpenhamn
Royal Thai Embassy
Norgesmindevej 18
2900 Hellerup, KÖPENHAMN

Telefon: +45 39 62 50 10, 39 62 52 57
Telefon, konsulära avd: +45 39 62 55 75
Fax: +45 39 62 50 59

Svenska Konsulatet i Pattaya
75/128-29 Soi Sukasem, Moo 12
Jomtien Beach Road
PATTAYA 20260Telefon: +66 (0)38-231 630
Telefax: +66 (0)53-232 227

Öppettider:
Måndag & Fredag: 09.00 - 11.30

Svenska Konsulatet i Chiang Mai
11 Sermsuk Road
Mengrairasmi
CHIANGMAI 50300

Telefon: +66 (0)53-220 844
Telefax: +66 (0)53-210 877

Öppettider:
Måndag & Torsdag: 14.30 - 16.30

Sveriges Generalkonsulat på Phuket
25/50 Maeluan Road
Thumbon Talad-Nua
Amphur Muang
Phuket 83000

Telefon: +66-(76) 380 000
telefax: +66-(76) 380 019
Epost
Web

Öppettider:
Måndag - Fredag: 09:00 - 12:00

Thailands Öar och Stränder Första klass Reseguider - Ett måste under sin vistelse i Thailand. Här står allt om Visumtyper och vad som är bäst beroende på vad du skall göra i landet.Guiden innehåller fina bilder och kartor.

Läs mer här!
Thailand willmaguide




För dig som söker extra billigt boende (även långtidsboende) så är Thailandbudget.se en bra sajt. Här kan du boka boende från 22:-/dygn:
Thailand billigt boende Hotell Thailandbudget.se »

            Online just nu: 127 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
 
 
 
© 1999-2014 Thailandguiden.se                
 
Scandinavian Village - Boende i Thailand för aktiva seniorer. Klicka för mer information!Thailand - Boka hos FritidsresorPhonecards - telefonkort för Thailand   Annonsera här »  
  Advertise info »  

Annons:

Grand Hotel Halmstad
Välkommen att boka in konferens i Halmstad. Vi erbjuder även ett flertal aktiviteter.
Läs mer om konferens Halmstad...