Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Bangkok Topp 10 på svenska
139:- 99:-
Se alla erbjudanden i butiken   

Koh Mook

Koh Mook - ett paradis?
Koh Mook är allt du förväntar dig från en lite tropisk ö med vackra stränder. Det finns bara några få hotell ställen att bo på, på huvudstranden Hat Farang, så ön blir aldrig befolkad. Omgivningarna och naturen är bedårande vacker och det är defenitivt en ö som man bär med sig i minnet efter sin thailandresa


Boende på ön kan vara svårt att få tag i, speciellt under högsäsongen och det är därför bra att boka i förväg innan. Det finns inte många hotell att välja på men de som finns är väldigt trevliga. Även om hotellen blir fulla är det fortfarande en mycket lugn och fridsam tillvaro på ön. Det blir aldrig befolkat här. Det två hotellen som gäller är: Charlie Beach Resort och Sivalai Resort

En liten longtail tur kan göras till Emerald Cave, en grottliknande yta med insprängd strand som är fantastiskt vacker. Grottan nås med en kort båttur eller simtur och sägs ha inspirerat till filmen "The Beach".

Koh Mook, Muk är en mycket grön och frodig ö. Öns invånare uppgår till ca 1500 och de livnär sig på fiske och turism. När man anländer till ön kommer man till piren Sapanyao Pier, därifrån kan man ta en taxi eller hyra vespa och åka 3-5 km till stranden Hat Farang där boendet finns.

Andra öar runt Koh Mook

Koh Kradan ligger strax söder om Koh Lanta, nära öarna Koh Ngai och Koh Mook. Koh Kradan är den minsta av de tre öarna och tillhör nationalparken Hat Chao Mai Park. Här kan man bo på antingen Koh Kradan Beach Resort eller Hotell Seven seas. Seven seas har 32 st bungalows och ligger otroligt fint intill stranden.

Koh Ngai ligger strax söder om Koh Lanta i provinsen Krabi, si samma nationalpark. Du kan bara ta dig hit med båt och på ön finns inga vägar. Här finns dock lite mer hotell att välja på. Snorklingen runt ön är fantastisk.
Koh Mook

Koh Mook
 
Koh Mook, Muk

Använd droplisten nedan för att titta på hotell och boende på Koh Mook samt de omgivande områdena i södra Thailand:
Fakta om Koh Mook

Placering: Söder om Koh Lanta, Södra Thailand
Säsong: Året runt
Högsäsong: Okt-mars
Transport hit: färja/båt


    Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   Att ta sig till Koh Mook

 • Båt från Koh Lanta tar ca 3 till 4 timmar och kostar 500 baht. Det går också åka båt från piren Kuantungku på fastlandet, resan tar ca 40 minuter och kostar 75 baht. Air-con vans går regelbundet från Trang till piren och kostar 100 baht och tar ca 1 timma.

 • Hotell tips om boende på Koh Mook / Koh Muk

  Charlie Beach Resort
  Koh Muk Sivalai Resort
  Koh Mook Charlie Beach Resort är en enkel och fräsch bungalow resort som ligger i en grönskande miljö. Resorten är känd för sin goda seafood och en imponerande strandbar. Här finns också thaimassage och dykturer anordnas. Stranden blir aldrig befolkad och du finner här lugn och ro i själen.
  Boka hotellet här »

  Koh Muk Sivalai Resort
  Koh Muk Sivalai Resort
  Sivalai ger dig ett bekvämt boende i en mycket avkopllande miljö. De anordnar olika turer till vackra ställen i omgivningarna och du kan äta mycket gott på deras restaurang. Stället har en mycket trevlig atmosfär och är väl värt att rekommenderas.
  Boka hotellet här »

  Willmaguiden om
  Koh Mook

  Om Koh Mook och dess omnejd finns en hel del att läsa. Investera i en bra guidebok som kan hjälpa dig på resan?
  Läs mer »

  Guidebok om Thailand resehandbok

  Diskutera och fråga om Koh Mook

  Det finns säkert mycket att diskutera om ang. Koh Mook. Besök gärna forumet och ställ dina frågor eller dela med dig om dina erfarenheter
  Till forumet »

  Att göra på Koh Mook

 • Thai massage: det finns några ställen på ön som erbjuder thai massage till mycket blygsam kostnad.

 • Emerald Cave: Utforska den berömda grottan och dess omgivningar. Simma in i grottans mörker och nå en fantastisk upplyst lagun med strand i andra änden


 • Solnedgång från bungalowen


              Online just nu: 294 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
   
   
   
  © 1999-2019 Thailandguiden.se                
   
  Thailand - Boka hos Fritidsresordackonline.se - motorcykeldäck   Annonsera här »  
    Advertise info »