Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Thailands öar och stränder ...
321:- 229:-
Se alla erbjudanden i butiken   


Isaan är vad många kallar "det riktiga thailand". Området ligger i den nordöstra delen av Thailand och gränsar till Kambodja och Laos. Här finns självklart boende att få tag i men stämningen och atmosfären måste fortfarande sägas vara "thailändskt genuin". Ett bra tips är att lägga några dagar i Isaan området och inte bara lata sig på stränderna.
Isaan präglas ännu av den thailändska landsbygden där familjen, risfälten och fiskodlingar står i centrum. Befolkningen pratar i huvudsak thailändska eller lao och det kan ibland vara svårt att göra sig förstådd på engelska. Språket "Lao" gör sig tydligt påmind i den thailändska dialekten i Isan området.

Isaans matkultur påminner betydligt mer om Laos matkultur än den thiländska. I de mindre stäerna finns ofta små affärer som denna på bilden. Generellt kan man säga att hela området präglas av fattigdom.
Isaan


Khon Kaen 190720 23:02
Khon Kaen är den kommersiella mittpunkten för nordöstra thailand och växte snabbast av alla thailändska städer fram till börskrashen för bahten 1997. Nu finns ca 150.000 invånare här och staden ger för beöskaren ett intryck av äkta thailändskt stadsliv. Wat Nongwan är ett enastående vackert tempel, väl värt ett besök. Ett annat trevligt resmål i området är distriktet Channabot strax utanför staden, här skapas silke av finaste kvalité och små mysiga affärer erbjuder sina varor.

Nong Khai
Nong Khai är en gränsprovins till Laos 600 km från Bangkok. Avståndet till Laos huvudstad Vientiane är endast 24 km. Staden hanterar enorma mängder gods mellan Thailand och Laos. Här hittar du också många fina marknader med väldigt billiga priser på allt! I NongKhai kan man besöka Prap Ho Monument som historiskt speglar de som krossade de kinesiska rebellerna i kriget 1886. Ett annat trevlig utflyktsmål är Friendship Bridge som är den första bron över floden Mekong till Laos. En mycket bra marknad att besöka är Tha Sadet Mark och är en bazar som säljer mycket indo-kinesiska föremål och produkter. I Nong Khai finns en egendomlig skulptur park med en massa underliga skulpturer, bl.a. den som visas i bilden nere till höger. Värt ett besök för den som vill se nåt annorlunda.

Sakhon Nakhon
Denna lilla Issan provins innehåller thailands största naturliga sjö, Bung Nong Han. Hela staden Sakhon Nakhon sprudlar av marknader och thailändska aktiviteter. Här finns också ett av thailands viktigaste tempel, Wat Phra That Choeng Chum. Bredvid staden vid sjön finns massor av trevliga och mysiga ställen att besöka och fler fina naturupplevelser får du om du besöker provinsens nationalpark, Phu Phan National Park. Har du tur kan du se både tiger, apor, elefanter och vackra fåglar.


Barn i en by i Isaan
Barn i by i Isan


Mat i Thailand Isaan
Maten i Isaan är mer "Laos"


Khuk Khak Beach
Mekong River mot Laos

Bung Nong Han sjön
Bung Nong Han sjön

Skelett skulptur i nordöstra thailand
Skelett skulptur

Karta över Issan Isaan thailand

Vägavslut - Gränsen mellan Laos och Thailand Bilden visar en gränsövergång mellan Laos och Thailand. Den asfalterade delen tillhör thailand.

 
Isaan området

Använd droplisten nedan för att titta på hotell och boende i olika delar i Isaan området:
Fakta om Isaan

Transport hit: Buss, flyg, tåg
Säsong: året runt
Väder just nu: Se här
Klimat: Se längre ner
Karta: Se karta över Isaan
Språk: Lao och Thailändska


Interaktiv karta över Isaan området

Följ med på en fantastiskt färd genom Issan via en interaktiv online karta. Se Isan uppifrån via satellit eller ur ett terrängperspektiv, du väljer själv vy.
Gå till kartan »


    Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   Tips om Isaan

 • Många som tar sig till området passar också på att ta sig en tur in till Laos och dess huvudstad Vientiane. Laos huvudstad ligger alldeles i närheten av den thailändska gränsen.

 • Turismen har ännu inte satt sina klor i Isaan området och man bör tänka till innnan man reser hit. Du reser till ett "äkta" thailand och allt vad det innebär. Köp Willma guiden innan du reser hit. Där står mycket matnyttigt som man bör känna till.

 • Tips om Hotell och boende i Isaan

  MUTHI MAYA Forest Pool Villa Resort

  Nakhon Ratchasima, Khao Yai, Isaan
  Pris från 1307 SEK
  Läs mer »
  Hotell MUTHI MAYA Forest Pool Villa Resort

  Centara Hotel Convention Centre

  Udon Thani, Isaan
  Pris från 225 SEK
  Läs mer »
  Hotell Centara Hotel  Convention Centre

  The Greenery Resort Khao Yai

  Nakhon Ratchasima, Khao Yai, Isaan
  Pris från 427 SEK
  Läs mer »
  Hotell The Greenery Resort Khao Yai

  Phulomdaw Resort

  Nakhon Ratchasima, Pakchong, Isaan
  Pris från 261 SEK
  Läs mer »
  Hotell Phulomdaw Resort


  Att ta sig till Isaan

 • Flyg från Bangkok till Udon Thani är nog det bästa om man vill komma fram snabbt och bekvämt. Billigaste biljetterna får du hos Air Asia eller Nok Air. Andra flygplatser i Isaan är Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Ubon Ratchathani och Khon Kaen.

 • Bussar går frekvent in i Isaan från de flesta städer i Thailand. Även direktbuss från Bangkok finns.

 • Tåg är ett populärt sätt att ta sig hit på. Resan från Bangkok till Udon THani tar ca 12 timmar.

 • Klimatet i Isaan

  Mellan november och maj så råder den torra säsongen med mycket lite regn. Under denna tid blåser det också svalkande vindar från nordost och den senare tiden mellan mars och maj så är temperaturen något högre. Mellan juni och oktover blåser det istället från sydväst, den s.k. sydväst monsunen. Under denna tid förekommer det titt som tätt regn, dock inte alltid ihängande utan oftast som korta kraftiga skurar.  Willmaguiden om
  Isaan

  Sevärdheter, priser, städer samt nationalparker och provinsen Isaan beskrivs mycket utförligt i willmaguiden
  Läs mer »
  Guidebok om Thailand resehandbok

  Diskutera och fråga om Isaan

  Har du frågor om Isaan eller kanske vill du bara ge ett tips om detta ställe, förflytta dig då till forumet.
  Till forumet »

  Hästkärra Thailand

              Online just nu: 297 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
   
   
   
  © 1999-2019 Thailandguiden.se                
   
  dackonline.se - motorcykeldäckThailand - Boka hos Fritidsresor   Annonsera här »  
    Advertise info »