Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Thailand - Öluffa Willmaguide
277:- 198:-
Se alla erbjudanden i butiken   

Internet uppkoppling och bredband i thailand!

De flesta som reser till Thailand på semester kanske inte alls vill ha med internet och datorer att göra, för många andra är det dock annorlunda. Det finns faktiskt en hel del sätt att ordna sin internetbredband i Thailand. Nedan förklarar vi några av dem.
Internet access Thailand bredband surfa trådlöst

Ta med egen laptop dator till Thailand

Många bärbara laptop datorer har inbyggda trådlösa nätverkskort som automatiskt söker av omgivningarna efter tillgängliga (och otillgängliga) nätverk. En fördel i Thailand är att det finns gott om s.k. "Hotspots". Det du behöver göra för att surfa gratis i thailand och om du har med dig din bärbara dator, är helt enkelt att söka upp en "hotspot". Läs mer om hotspots nedan.

Ett annat sätt att surfa med sin laptop i thailand är att koppla den till sin mobiltelefon. Antingen via bluetooth, infrared, eller med vanlig USB kabel. Anslutningskabel mellan telefon och dator (USB) ingår alltid numera när man köper en mobiltelefon. Tänk bara på att om du har ett svensk abbonemang (SIM kort) så blir surfkostnaderna skyhöga, men detta kan kanske ändå vara ett alternativ i nödfall. Betydligt billigare blir det om du istället köper ett kontantkort SIM kort i thailand och använder i din mobiltelefon, då är kostnaden avsevärt lägre. 3G eller turbo3G finns inte i thailand, här är det GPRS som gäller. Inte jättesnabbt men fungerar hyfsat. Läs mer nedan om vilka kontantkort som är gångbara

Den största nackdelen med egen laptop är förstås stöldrisken. Inte för att det är vanligt med stölder men skulle man råka ut för det så är det ju inte helt gratis så att säga! I princip alla hotell tillhandahåller säkerhetsskåp i receptionen dock, många har det också på rummen men de är oftast för små för att rymma en laptop. Så länge man inte låter datorn stå i folks blickfång så får man nog säga att det trots allt är mycket ovanligt med datorstölder i thailand. Den största risken kanske är att få sandkorn i den!


Hotspots i Thailand - surfa via bredband gratis!

Detta är begränsade zoner med trådlösa bredbandsnätverk som tillåter "vem som helst" att koppla upp sig mot internet. Många hotell, restauranger, caféer och barer har förstått att detta är nåt som drar till sig turister och låter därmed alla med bärbar dator i närheten koppla upp sig i deras nätverk. Var finns då alla hotspots? Vem har koll på det? Jo, det finns faktiskt sajter som uppdaterar detta frekvent och lämnar ut informationen, se länkarna för olika zoner här till höger.

Skaffa SIM kontantkort till din telefon och surfa!

Stoppar du i ett thailändskt SIM kort (t.ex. kontantkort som finns att köpa överallt) så kan du koppla telefonen till din dator laptop och därmed surfa via GPRS billigt. Detta är ett bra och fullständigt mobilt sätt att surfa i thailand. Fördelen är att du inte är bunden till en s.k. hotspot utan du kan koppla upp dig var som helst. I gengäld går det långsammare och är inte helt gratis. Ett exempel på kontant SIM kort är ONE2CALL AIS som erbjuder några olika GPRS paket där du betalar mellan 50 - 1000 Baht per månad, summan dras från ditt kontantkort 1 gång per månad. Prisexempel för 50 timmar surf/månad ligger på runt 200 Baht och du kan lätt se ditt saldo i telefonen. OBS! GPRS nätet i thailand är inte i närheten lika tillförlitligt som i sverige, ha överseende med att du kopplas ned ibland eller att det ibland går mycket trögt. Oftast fungerar det ändå okej.

Surfa på Internetcaféer!

Denna sida försöker främst förklara alternativen till att surfa på internetcaféer i thailand. Internetcaféerna finns på de flesta platser i thailand och det kostar ca 20 SEK per timme/halvtimme. En vanlig sysselsättning, vid sidan om att läsa sina mail, brukar vara att boka hotell direkt online istället för att gå till receptionen. Hur konstigt det än låter är det alltid billigare att boka via internet än att gå till receptionsdisken på plats. över 10% av thailandguidens besökare bokar sina hotellrum löpande både hemifrån men också direkt på plats via internet för att hålla nere kostnaderna, läs mer om hotell bokning i thailand här.

Internet Surfa i Thailand


Hur bär man sig åt för att ha internet access under sin vistelse i thailand. Hur fungerar det att surfa i thailand, ska man ta med sig egen Laptop dator kanske? Frågorna är många, här försöker vi reda ut en del frågor. Vill du tillföra information till sidan eller ser du att något är fel så tar vi gärna emot dina erfarenheter


Hotspots i Thailand


Hotspots i Phuket
Trådlöst nätverk i Phuket »
Surfa Gratis i Phuket »

Hotspots i Bangkok
Trådlösa nätverk i Bangkok »

Hotspots i Koh Samui
Trådlösa nätverk i Samui »

Övriga hotspots
Hotspots i Thailand »


Kontantkort - SIM kort


 • ONE2CALL AIS - lämpar sig bra för att både ringa och surfa via GPRS överallt i thailand till rimlig kostnad

 • Orange - fungerar utmärkt att både ringa och surfa via GPRS i thailand

 • DTAC - Bra priser - fungerar utmärkt att både ringa och surfa via GPRS i thailand


 • Andra länkar om surfning


  ADSL Thailand.com »
  Här finns ett engelsktspråkigt forum

  Trådlös internet Koh Samui »
  IT complex levererar 4 Mbit/s till hela norra koh samui

  Artikel om Laptop i Thailand »
  Bra artikel skriven i artikelarkivet här på thailandguiden  Bredbandsleverantörer ISP i Thailand


  True Wi-Fi »
  CS Loxinfo Public Co. Ltd »
  E-Go Net »
  Bangkok Thai-Fi »
  Phuket Internet »
  Internet East Company Ltd. »


              Online just nu: 306 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
   
   
   
  © 1999-2019 Thailandguiden.se                
   
  dackonline.se - motorcykeldäckThailand - Boka hos Fritidsresor   Annonsera här »  
    Advertise info »