Jag tillbringar 1-3 månader varje år i nordöstra thailand (Sisaket). Där är det en bit till närmsta större stad och ett mat- och restaurangutbyte som inte bara innebär stekta insekter och kokt strimlat griskinn och andra kulinariska lokala inälvsläckerheter.
Jag har inget mot thailändsk mat som lagas i Bangkok och turistorter, men det som lagas i Isaan (khmer och lao cousine skiljer agnarna...
Det vore intressant att höra om vad ni faranger äter om ni lagar själva? När ni inte äter thai-mat eller en sunkig torr överprisad pizza med söt kvalmig chillisås på något hak?
Själv så har jag äntligen köpt en elektrisk köttkvarn som jag ska mala nyinköpt fläskkött från lokala marknaden på. Ni som varit på Tesco/Big C och köpt den färdigmalda gnuliga köttfärsen förstår varför.
Med maskinen ska finmalet kött bli köttfärssås med stark chillisås, vitlök, tomater, rödlök och Heinz ketchup som kokas minst en timme. En annan trevlig rätt är falsk Wallenbergare med potatismos och brynt smör och rårörda lingon Eller klassiska köttbullar med gräddsås.
Något jag definitivt kan tipsa om är Rårakor a la Tore Wretman med rårörda lingon och eget rimmat stekfläsk.
Vill jag festa till det på bystan så blir det räkmacka eller toast Skagen a la Tore Wretman. Gillar när det inte är överarbetat. Det går utmärkt att själv koka odlade räkor med salt, dill och en bra skvätt Chang. De kokta räkorna ska ligga i saltlagen i kylskåpet över natten så blir det hääärligt fressen

. Tips! Räkorna är färdigkokta när de flyter upp efter någon minut. Lägg dem då direkt i kylskåpskalla saltlagen så blir de inte sega.
Så, vad lagar ni för trevligt?

