Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Thailand Lonely Planet
349:- 249:-
Se alla erbjudanden i butiken   

Välkommen till Forum om Thailand

Logga in eller Bli medlem för att använda forumet!
Start | Hjälp | Om Karma | Mobil App | Senaste Inläggen | Registrera dig
Sök fritt i forumet  
SE HIT! Har du fått god hjälp av någon annan medlem på portalen? Visa din uppskattning och ge välförtjänt karma poäng - Läs mer »
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: När förlänga turistvisum för att få maximalt 90 dagar?  (läst 362 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Erik007
Nybörjare
*

Karma: 0
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 1



« skrivet: 20170606 12:24 »

Hej,

Vi åker till Thailand i början på nästa år med målsättningen att vara borta 90 dagar (dvs 90 dagar på Thailändsk mark). Nu funderar vi på när man egentligen måste förlänga turistvisumet för att få ut maximala 90 dagar (60 dagar initialt + 30 dagar förlängning). Vi kommer att ordna med visum i Sverige, men själva förlängningen måste ju alltså göras på ett Immigration Office på plats.

Frågan är nu alltså hur lång tid innan man kan förlänga visumet och ändå få totalt 90 dagar? Jag kan se 2 varianter:

1. Det måste göras exakt dag 60 eftersom de +30 dagarna börjar gälla från förlängningsdatumet

2. Det går att lösa detta i förtid (dvs någon gång under 60 dagars perioden) eftersom de +30 dagarna ändå plussas på de 60 dagar man fick initialt.

Jag hoppas givetvis att alternativ 2 är det som gäller för då kan man lösa med förlängning när som helst under de 60 initiala dagarna. Om alternativ 2, när kan man i så fall förlänga? Går det att göra direkt från dag 1 eller måste det gå ett visst antal dagar/veckor?

Jag kan inte hitta någon information om detta och är därför mycket tacksam om någon kan hjälpa mig att reda ut saken.

Mvh
/Erik

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Loggat

Jimmieboy
Thai major
*****

Karma: 10
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 1177



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 20170607 10:40 »

Det spelar ingen roll när du förlänger. Det blir 90 dagar totalt hur du än gör.
Loggat

Jag bloggar från Thailand!
http://jimmieboy.blogg.se



medu82
Nybörjare
*

Karma: 0
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 4



« Svara #2 skrivet: 20170615 09:26 »

Tack Erik att du ställde frågan så att jag slapp Smiley
Åker också till Thailand i början av nästa år och tänkte stanna i 90 dagar  Roll Eyes

Hoppas ni får en bra resa!

/Jocke
Loggat

Mvh Jocke



Grevenigrevie
Thai överkucku
*****

Karma: 89
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 6746



« Svara #3 skrivet: 20170616 15:52 »

Du kan göra detta ett tag innan de 60 dagarna tar slut för de lägger bara på 30 dagar på ditt första \"slutdatum\".

Sen om man kan göra det direkt vid ankomst till landet vet jag dock inte.

Jag ska själv ner dec-mar så då får jag klarhet i det eftersom jag troligtvis kommer köra denna varianten med än om jag kan få 90 direkt med familjevisum, men då krävs en massa mer dokument.
Loggat

Mvh Paul

06 Feb 3v-Thai * 06 Apr 3v-Thai * 06-07 Dec-Jan 4v-Aeroflot * 07-08 Dec-Feb 8v-Aeroflot * 08-09 Dec-Jan 4v-Turkish * 09 Apr-Maj 3v-SAS * 10 Feb-Mars 4v-Turkish * 10-11  Dec-Jan 4v-Thai * 11-12  Dec-Jan 4v-Turkish * 13 Feb 4v-Qatar * 13-14 Dec-Jan 7v-Thai * 14 Apr 2v-Norwegian * 14-15 Dec-Jan 6v-Thai * 15 Apr 2v-Thai * 15-16 Dec-Jan 6v-Turkish * 16 Apr 2v-Thai * 16-17 Dec-Jan 5v-Aeroflot * 17 Apr 2v-Emirates * 17-18 Dec-Mars 13v-Thai : Sa 86v
Jimmieboy
Thai major
*****

Karma: 10
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 1177



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 20170618 16:28 »

Du kan göra detta ett tag innan de 60 dagarna tar slut för de lägger bara på 30 dagar på ditt första \"slutdatum\".

Sen om man kan göra det direkt vid ankomst till landet vet jag dock inte.

Jag ska själv ner dec-mar så då får jag klarhet i det eftersom jag troligtvis kommer köra denna varianten med än om jag kan få 90 direkt med familjevisum, men då krävs en massa mer dokument.

Finns inget klart vad det är som gäller. Har du tur kan du mer eller mindre göra det direkt men ibland säger dom att du ska komma tillbaka senare. Allt beror på tjänstemannen som jobbar där när du kommer dit.
Loggat

Jag bloggar från Thailand!
http://jimmieboy.blogg.se



Grevenigrevie
Thai överkucku
*****

Karma: 89
Offline Offline

Se Album
Antal inlägg: 6746



« Svara #5 skrivet: 20170619 22:24 »

Du kan göra detta ett tag innan de 60 dagarna tar slut för de lägger bara på 30 dagar på ditt första \"slutdatum\".

Sen om man kan göra det direkt vid ankomst till landet vet jag dock inte.

Jag ska själv ner dec-mar så då får jag klarhet i det eftersom jag troligtvis kommer köra denna varianten med än om jag kan få 90 direkt med familjevisum, men då krävs en massa mer dokument.

Finns inget klart vad det är som gäller. Har du tur kan du mer eller mindre göra det direkt men ibland säger dom att du ska komma tillbaka senare. Allt beror på tjänstemannen som jobbar där när du kommer dit.

Som med allt annat i Thailand...  Shocked
Loggat

Mvh Paul

06 Feb 3v-Thai * 06 Apr 3v-Thai * 06-07 Dec-Jan 4v-Aeroflot * 07-08 Dec-Feb 8v-Aeroflot * 08-09 Dec-Jan 4v-Turkish * 09 Apr-Maj 3v-SAS * 10 Feb-Mars 4v-Turkish * 10-11  Dec-Jan 4v-Thai * 11-12  Dec-Jan 4v-Turkish * 13 Feb 4v-Qatar * 13-14 Dec-Jan 7v-Thai * 14 Apr 2v-Norwegian * 14-15 Dec-Jan 6v-Thai * 15 Apr 2v-Thai * 15-16 Dec-Jan 6v-Turkish * 16 Apr 2v-Thai * 16-17 Dec-Jan 5v-Aeroflot * 17 Apr 2v-Emirates * 17-18 Dec-Mars 13v-Thai : Sa 86v
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

*Snabbchatta med medlemmar online (OBS! ej för frågor om thailand, posta dessa i forumet för bästa hjälp)
Sitemap Thailand Forum - Powered by SMF

            Online just nu: 147 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
 
 
 
© 1999-2017 Thailandguiden.se                
 
dackonline.se - motorcykeldäckThailand - Boka hos Fritidsresor   Annonsera här »  
  Advertise info »