ThailandGuiden

Thailandguidens forum => Kultur och språk i Thailand => Ämnet startat av: wanjamaria skrivet 20110209 20:37Titel: Besök tempel
Skrivet av: wanjamaria skrivet 20110209 20:37
Jag skulle vilja få lite tips om buddiska tempel i Bangkok och omnejd, vilka kan man besöka och är det något speciellt sevärt. Jag är mycket intresserad av religion och andra kulturer, så alla tips är välkomna! :)


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: mikaelelk skrivet 20110209 20:49
I Bangkok så är Grand Palace ett måste om du vill se tempel


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: Grevenigrevie skrivet 20110209 22:33
Tänk bara på vårdad klädsel med byxor...  ;)


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: bigtoby skrivet 20110210 23:30
Jag vet inte om det här stämmer men har hört att man bör ta av sig skorna innan man går in. Men det kanske säger sig självt. :)

Jag skulle vilja gå på meditationskurs och kanske om det finns föreläsningar på engelska. Är intresserad av "medveten närvaro" och sånt. Vore extra kul om man kunde få privat tid med någon munk. :)


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: Björn Karlsson skrivet 20110211 14:47
Skor tar man alltid av sig i tempel, vanligtvis sitter det skyltar om vad som gäller, ofta är det förbjudet att fota. Man ska vara tyst, lugn och respektera att man kommer dit för att finna ro.

Vissa är mer turistattraktioner men man ska visa samma respekt i sådana tempel också, och passa dig för "scams" utanför dessa som Grand Palace.

Personligen tycker jag bättre om tempel utanför städerna och turistattraktionerna.
Träffar du med en munk i ett tempel som kan engelska så berättar de gärna om tempel och deras liv.


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: noomi skrivet 20110211 15:04
Wat Po nära Khao San Road är fint.
Tar du båt dit så hoppa av vid Tha Tien (stavas alltid lite olika).

GIGANTISKT tempelområde, man kan gå runt där en hel dag. Och det är där som den "äkta" thaimassagen lärs ut. Tips för den tålige att ta en massage där - men det gör ONT! Inte som vanlig hårdhänt thaimassage, utan OOOONT! (Fast så värt det!)

Många vänner har varit på olika slags retreatcenter och även tempel i Thailand, bla på Koh Pha-Ngan. Märkligt nog så gör jag mycket sånt i Sverige men hittills aldrig i Thailand... men du hittar nog nåt du gillar!


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: pivar skrivet 20110211 16:06
När det gäller Bangkok o Tempel så är väl Grand Palace ett måste, mkt stort om råde o väldigt vackert. När det sen gäller Big Tobys önskemål så finns det en plats som ligger på ett berg ungefär mitt mellan Tong Sala och Hat Rin på Koh Phangnan, har glömt bort vad byn hette men här är en bild av informationstavlan utanför den här platsen där det fanns folk från många platser.
[attach=1]


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: bigtoby skrivet 20110211 16:14
Berg mitt emellan Tong Sala och Hat Rin på Koh Phangnan. Hur tar man sig dit? Är det nära bankok? Det måste inte va i Bankok heller. Kan va i hua hin eller krabi eller nått.


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: noomi skrivet 20110211 16:21
Berg mitt emellan Tong Sala och Hat Rin på Koh Phangnan. Hur tar man sig dit? Är det nära bankok? Det måste inte va i Bankok heller. Kan va i hua hin eller krabi eller nått.

Det ligger på ön Koh Pha-Ngan långt söder om Bangkok. (Jämfört ungefär som mellan Gävle & Skåne.)
Du kan tex flyga från Bangkok till Koh Samui och ta båt därifrån, åka nattåg eller nattbuss och sen båt.

...det är till det stället många av mina vänner åkt. Ska vara bra!


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: pivar skrivet 20110211 16:28
För mej var det mer en slump att jag hamnade på den där bergstoppen, bodde i byn nedanför det här berget i ett par dagar på ett ställe som jag tror hette Dewshore bungalows och kunde inte låta bli att promenera upp dit och fota lite grann, mkt fin utsikt däruppe.
Ett litet tempel finns också däruppe.


Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: bigtoby skrivet 20110214 16:02
Kom på en grej. Hur ska man bete sig när man pratar med en munk? 

Jag köpte en liten nybörjarbok  med thailändska fraser och där stod det nått att när man hälsar på en munk så ska man göra det med högsta respekt-fraserna så som man gör med kungen.Titel: SV: Besök tempel
Skrivet av: anasmeeth skrivet 20170901 09:55
Wat Phra That Doi Suthep visit this temple. very old temple. If you like temples then you must plan South India temple tour (http://www.simonsholidays.com/south-india-temple-tour/).