Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Thailand Lonely Planet
349:- 249:-
Se alla erbjudanden i butiken   


Dykkurs På Ko Tao
Att dyka är mångas dröm men rädsla och oro är ofta ivägen. Då ska man komma ihåg att dödsolyckor är väldigt ovanliga. En kokosnöt i huvet är förmodligen en större risk.
Instuktörerna har lång erfarenhet av dykning och kan lugna den mest hysteriska elev. De flesta dykfirmorna har instruktörer från flera olika länder, inkl. sverige. Kursen är 3-4 dagar lång och ger dig ett PADI Openwater certificate, giltligt över hela jorden. Lärarledda lektioner och videofilmer lär dig grunderna plus att du får material att studera "hemma" på rummet. Kursen här nere är lite "mildare" (enklare) än hemma i sverige. Tänk på att det är DU och din dykkamrat som har nytta av det du lär dig!!

Efter en grundgenomgång provas utrustning ut och det är dags för första besöket under ytan. Detta sker ofta via strandvägen och vid blåsigt väder i poolen!

Vad som sker vid detta första besök är att man gör olika övningar. Som att lära sig andas riktigt, fylla och tömma masken under vattnet, av och påtagning av utrustnng under vattnet, hjälp-och livräddningsövningar och dylikt. En grupp bör inte innehålla mer än 6 personer och man övar oftast två och två.
Man över sig också i att hålla sig kvar på botten och skapa jämvikt så att man flyter runt nästan som om man vore viktlös.

Första riktiga dyket är något man aldrig glömmer. man glömmer tid och rum och bara njuter av denna underliga spännande värld.
Fiskarna simmar undrande fram och tittar. Inte alls så rädda som man kan tro. Ett dyk kan vara i ca: 40 min. Man tänker inte ens på att man andas genom en mask och faktiskt befinner sig 20 meter under ytan. Nere i Thailand är det dessutom ca 26 grader varmt på detta djup, till skillnad mot sveriges 14 grader sommartid, så fryser gör man inte i första taget.
Så har du några som helst tvivel om att börja dyka, GLÖM DEM! Du kommer inte att ångra dig den dag du flyter fram med sköldpaddor, valhajar, fiskar och färgranna växter. Långt under havets yta!
 
Om dykning

På denna sida kan du läsa lite om hur det är att dyka. Den är främst en inspirationskälla för dig som funderar att ta certifikat i Thailand. Vi hoppas att det kan inspirera er att pröva. Finast dykning på östkusten är med utgångspunkt från ön Ko Tao. På västkusten är Similan o Surin Island oslagbara.

Vill du läsa mer om dykning i Ko Samui eller Phuket rekommenderar vi ett besök på följande sajter
Dykning och dykkurs på Koh Tao »
Dykplatser & dykkarta på Koh Tao »
Dyka på Koh Tao och Koh Samui »
Dyka på Phuket »
Läs artikel om "Simmaröra" »

Snorkling
Snorkling på Koh Samui »
Snorkling på Phuket »

Tips och varningar!

 • Har du glasögon eller linser? Fråga om specialslipade cyklop!

 • Ta ej på stenar och botten när du dyker. Det finns livsfarliga fiskar som ligger gömda och kan stickas!


 • Kostnader
  En 4 dagars OpenWater kurs på Bans Diving, Ko Tao kostar 7800Baht. Detta är inkl. boende i 4 dagar, utrustning samt fyra dyk. Här finns även en bra restaurang och allt du köper kan du sätta på rumsnummret och betala när du lämnar stället.

  Bra Dyk Länkar

  Läs mer - dyka på Koh Tao »
  Ban's Diving Resort
  Svensk Dykguide till Phuket
  Dykning i Phuket
  Snorkla på Phuket
  Svensk Dykguide till Koh Tao
  Koh Samui Dykning

  Thailand Lonely Planet
  Här finns även fullt med tips för den dyksugne. Länktips, dykställen och läsares egna kommentarer blandas med nyttig fakta.
  Läs mer »
  Guidebok om Thailand resehandbok dykning snorkling thailand lonely planet
  Diskutera/fråga om
  Dykning
  Har du frågor om Ko Samui eller kanske vill du bara ge ett tips om denna finfina ö, förflytta dig då till forumet.
  Till forumet »


              Online just nu: 306 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
   
   
   
  © 1999-2019 Thailandguiden.se                
   
  Thailand - Boka hos Fritidsresordackonline.se - motorcykeldäck   Annonsera här »  
    Advertise info »