Söker du hotell inför resan?
Använd droplisten för att se
på olika hotell i ett område
 

    Tips från butiken!

Phuket & Krabi Willma Guides
181:- 129:-
Se alla erbjudanden i butiken   

Chiang Mai - Låt äventyret börja!

Många backpackers som åker till Thailand väljer att ta en avstickare upp till norra delen av landet. Framför allt då till staden Chang Mai. Platsen har blivit något av ett mekka för äventyrslystna. Här finns alla typer av trekkingturer, korta, långa, enkla, svåra, flodtur, bergsvandring, forsränning, you name it!

Chiang Mai Thailand

Det finns hundratals trekkingtur arrangörer i Chiang Mai. Det är bara att välja ut den man tror är bäst. Ta reda på hur många som skall vara med på turen. Det är inte bra att vara för många.


Aktiviteter och turer i Chiang Mai

Om du tar dig till Thapae Gate eller Night Market i Chiang Mai så Chiang Mai Trekking finns där massor av skyltar om turer uppradade längs gatan. Här finns de flesta kontoren som anordnar aktiviteter och turer i området såsom vandring och cykling, gibbon upplevelser, elefant kurser, thailändska matlagningskurser, forsränning, bungy-jump med mera. Du kan köra på upptäcktsfärd i bergen med ATV fyrhjuling, klättra på klippor till häst, åka på motorcykeltur till gränsen, kajaka utför fyra forsar i Mae Tang River eller gå på "micro-lighting". Det finns ett tiotal golfbanor, flera offentliga simbassänger/pooler och gym, och massor av barer att koppla av i samt sitta och berätta om dina bedrifter.

Chiang Mai China TownFömodligen är dock den mest populära anledningen till att komma till Chiang Mai, äventyr och trekking. Trekking i Chiang Mai har lockat backpackers i över två decennier. Provinsen är full med bergslandskap och en multi-dagars vandring till de avlägsna "hilltribe byarna" för att ta del av deras livsstil, är en upplevelse. Typiskt för en tur är att man följer med en 3 dagars guidad tur, i grupp om cirka fem personer genom djungel och högt upp i bergen. Man kommer till avlägsna byar på ca 2000 meters höjd. Vanligtvis bor man hos en mängd olika bergsfolk under de tre till fyra dagarna. Byarna är verkligen genuina och det är inte troligt att stöta på alltför många andra vandrare. Vegetationen frodig djungel i ett område med höga berg. Många företag erbjuder olika vandringar, ofta direkt från hotellet du bor på, eller från resebyråer kring Thapae Gate och Nattmarknaden.Sight seeing och sevärdheter kring Chiang Mai

Khaosan Road eller Khao San Road är en Chiang Mai Khaosan Roadcirka 400 meter lång gata i stadsdelen Banglamphu i Chiang Mai, Thailand och förmodligen den mest kända backpackergatan i världen. Det första Guesthouse öppnades först 1982. Ända tills för några år sen räknades området som slum men de senaste åren har gatan förändrats betydligt. Förutom guesthouses och hotell finns här små resebyråer, skrädderier, tatueringsbarer, fotoaffärer, internetkaféer, ett apotek och franchiserestauranger som McDonald's, Burger King och Starbucks Knappt en kilometer från Khaosan ligger Wat Phra Kaew och Grand Palace. På Khaosan road finner man även en hel del barer och nattetid flera klubbar. Klubbarna är ofta inriktade på en sorts musik. The Club till exempel spelar bara trance. I ena änden av Khaosan Road ligger en polisstation, så poliser finns alltid i närheten på kvällarna.

Se hotell och guesthouse i Khaosan Road Chiang Mai »
karta över Khaosan Road Chiang Mai »


Kända och okända marknader i bangkok

Att gå på marknad i bangkok är något de flesta besökare gör, i Chiang Mai finns mängder av trevliga marknader som köper och säljer allt mellan himmel och jord.

Patpong marknad bangkokPatpong nattmarknad
Patpong night market nattmarknad är mycket populär bland tursiter, men det finns kanske egentligen inget bra skäl varför. Marknaden har precis samma kombination av souvenirer, plagiat av kända märken, billiga kläder som i de flesta turistområden i bangkok, men priserna är faktiskt högre här. Det upplevs dessutom svårt att pruta och få till en bra deal på saker. I området finns även mycket go-go barer som Patpong området är känt för. Patpong ligger mellan Silom och Surawong roads, och alla taxi chaufförer hittar hit.

Pratunam market - 24-timmars marknad
Dygnet-runt marknaden Pratunam market ligger inom Ratchaprarop och Phetburi roads, precis bredvid Amari Watergate hotel. Marknaden kanske är den bästa platsen att köpa kläder, tyger och textilier i Chiang Mai. Pratunam market bangkokHandel sker företagare emellan men givetvis också till privatpersoner och turister. Marknaden ligger inte på huvudgatan, leta efter "ingångar" till marknaden bakom alla butiker. Även Bai Yoke market ligger i samma område och säljer liknande saker. Förutom marknaden finns en hel del butiker i området. Bussar som går hit är: nr 2, 11, 23, 38, 58, 60, 62, 72, 93 113, 139, 140 samt luftkonditionerad buss nr 12.

Banglamphu marknad (banglampoo)
Den stora Banglamphu marknaden sträcker sig över Phra Sumen road, Chakrapong road och en del andra gator. Trots sin närhet till turistiga Khao San road, så är detta fortfarande en marknad främst för lokalbefolkning för att köpa kläder, hushållsartiklar med mera. Vidare finns ju också närheten till marknaden på Khao San road själv, som säljer allt en resande backpacker kan tänkas behöva köpa såsom ryggsäckar, MP3 spelare, pirat CD/DVD, böcker, kläder, resetillbehör m.m. Till Banglamphu marknad går bussarna 2, 15, 39, 44, 47, 59, 68, 79 och luftkonditionerad 3, 9, 11, 39 och 44, alla stannar på Ratchadamnoen Klang road, några få minuter från dessa marknader.

Pak Khlong Talat marknad - frukt, blommor och grönsaker
På Pak Khlong Talat säljer man alla sorters blommor, frukter och grönsaker. Det är ett myller av liv och en mycket trevlig marknad att besöka. Marknaden ligger på Maharat Road nära Memorial Bridge. De färglada blommorna och folkmyllret med dess atmosfär är marknadens charm, speiellt tidig morgon och sen kväll då det sjuder lite extra. Mellan 02:00 och 04:00 på natten inkommer stora lass med båtarna från Chao Phraya floden med färska grönsaker och frukter till marknaden, gå gärna dit då, då dofterna sprider sig i gränderna. För att komma hit kan du ta en taxibåt till Tha Saphan Phut eller be en taxi att ta dig till bpahk klong dta-laht. Bussar som går hit är nr 3, 4, 7, 9, 10, 21, 37, 42 och 82. Alldeles i närheten finns ytterliggare en marknad som kallas Memorial Bridge night market. En marknad som säljer allt möjligt och som skall ge dig bra möjlighet till att pruta enligt ryktet.

Nakhon Kasem marknad - tjuvarnas marknad
Nakhon Kasem, känd under namnet Thieves Market, är en second hand marknad för kinesiska och thailändska antikviteter. Även om mycket av det som säljs är falska antikviteter så är det mycket trevligt att gå omkring på denna marknad. Du hittar massor av musikinstrument, möbler och gamla hushållsartiklar här. Bedömmningen är dock att det är mycket svårt som turist att hitta kapet här. Namnet "tjuvarnas marknad" kommer sig av att en gång i tiden så dök allt stulet gods upp på denna marknad, troligtsvis är det dock inte så idag.

Penang marknad - elektronik, mat och kläder
Penang Market, i Khlong Toey port distriktet, säljer klöder, mat etc... men är mest känt för elektronik såsom TV, stereo och allt annat som har med elektronik att göra. Priserna är mycket låga, betydligt lägre än i varuhus affärer och shopping center. De låga priserna beror till stor del på att det mesta elektroniska godset som säljs här har på ett eller annat sätt undgått beskattning vid import och införsel till Chiang Mai, kanske "ramlat" av båten, lastbilen innan tullen etc. Sällan ges garantier och du måste kontrollera varan noggrannt innan köp. Blir du ändå erbjuden garantier eller kvitton är de helt enkelt värdelösa. Khlong Toey Market ligger precis norr om Penang Market, mellan Rama IV road och Narong road. Marknaden är mycket stor och innehåller mest mat och livsmedel av alla de slag. För att åka till marknaderna välj buss nr 45, 46, 72, 102 eller 107.

Shopping i Chiang Mai - varuhus och shopping center

Förutom marknader som beskrivs utförligt ovan så finns det ju många andra trevliga shopping ställen i Chiang Mai. Visserligen blir det oftast billigast på dessa utomhus marknader men fynd kan även göras på andra ställen

Shopping Rama I road, Ploenchit road, Ratchadamri road, Siam Square
Detta område, österut från toppen av Sukhumvit road, är ett modernt shopping område med flera stora shopping varuhus. Bland dessa finns 8 våningar i World Trade Center, som innehåller bl.a. the Zen och Isetan department stores, Central Chidlom department store, Tokyu department store, Sogo, Narayana Phand Pratunam market bangkokoch de mycket dyra Gaysorn Plaza, Peninsula Plaza, Promenda Decor och Amarin Plaza. I området finns också shopping området Siam Square som också är ett stor modern shopping område. Här hittar du massor av billiga till medium dyra klädeaffärer som har ett brett utbud av moderna kläder. Här finns också många bokaffärer, internet caféer och snabbmats restauranger. INte långt härifrån finner du också enormt stora och enormt populära MBK (mah boon krong) shopping center. MBK har förmodligen allt mellan himmel och jord och passar alla plånböcker. MBK tenderar också att vara svenskarnas favorit shopping hus.

Shopping Silom road, Surawong road, Rama IV road
Man kanske kan säga att detta är ett "medelbra" shopping område, här finns färre varuhus men desto mer butiker. Patpong nattmarknad finns här och de stora hotellen har stora shopping arkader inbyggda, tex Dusit Thani, Narai och Montien, dessa kan dock tyckas vara en aning dyra. I området finns också Silom Complex department store, Robinson's Department Store, Charn Issara tower, Thaniya Plaza shopping center samt många bra affärer där man kan köpa silke, antikviteter och kläder. Vidare finns här Silom Village, nära soi 24, som är ett mysigt komplex av små affärer som säljer antikviteter och traditionella is a complex of small shops selling antiques and traditional thailändskt hantverk.

Shopping Charoen Krung road (New Road), Si Phraya road, Mahesak road
Vid Si Phraya road, nära Royal Orchid Sheraton hotel, liger 4 vånings shopping varuhus vid namn River City. Här finns en hel del konst affärer såväl som hantverk och antik affärer. Priserna är att betrakta som lite högre än genomsnittet. Komplexet har flera bra restauranger som alla ger en imponerande utsikt över Chao Phraya floden. Oriental Plaza, som är en del av Oriental Hotel, är ytterliggare en stor fin shopping arkad som mestadels säljer konst, kläder, hantverk och antika saker.
Chiang Mai - Fakta om Chiang Mai


- Befolkning stadskärna, 7 milj.
- Befolkning storstad, 12 milj.
- Utropad huvudstad 21 april 1782
- Riktnummer är +66-2
- Floden Chao Phraya flyter genom Chiang Mai
- Chiang Mai är delad i 50 distrikt
- Chiang Mai på thai, Krung Thep Maha Nakhon


Se hotellområden i Chiang Mai


Använd droplisten nedan för att titta på hotell och boende i olika delar av Chiang MaiBra länkar om Chiang Mai


Kartor över Chiang Mai
Se karta över Chiang Mai

Kommunikationer
Skytrain Chiang Mai (BTS) »
Skytrain Karta stationer »
Tunnelbana Chiang Mai(MRT) »
Tunnelbana (MRT) karta stationer »
Åka buss i Chiang Mai (BMTA) »
Wikipedia om buss i Chiang Mai »
Åka och boka tåg i Chiang Mai »
Tågtidtabeller i Chiang Mai »
Boka Flyg inom Thailand »

Övriga länkar
Boka och se hotell i Chiang Mai »
Klimat i Chiang Mai »
Resehandböcker om Chiang Mai »
Stadskartor för Chiang Mai »
Bra Guide till Chiang Mai »
Officiell Chiang Mai webplats »

Klimat och väder i Chiang Mai


Staden ligger i en tropisk klimatzon med en genomsnittlig temperatur på 28,4 grader per år. Den genomsnittliga nederbördsmängden är 1500 millimeter per år. Största nederbördsmängden faller i september och minsta mängden i januari. November till april faller relativt lite regn i Chiang Mai medans det är mer mellan maj till oktober.

Klimat länkar för Chiang Mai
Klimatet i Thailand »
Väderprognos i Chiang Mai »

    Tips från butiken!

Se alla erbjudanden i butiken   Guidebok till Chiang Mai på svenska


Chiang Mai Guidebok BerlitzHos oss köper du den bästa fickpocketen man kan tänka sig för att utforska bangkok. Dessutom på svenska och till absolut lägsta pris i sverige! Berlitz Chiang Mai innehåller allt du kan tänkas vilja veta, tex priser, sevärdheter, historia, köpcentrum, kommunikationer, hotell, restauranger, kartor och mycket mycket mer. Vi levererar samma dag du beställer. Behöver du en rejälare bok för längre vistelse i Chiang Mai så har vi självklart även det i vår bokbutik


Tips och varningar


 • Välj tuk-tuk förare själv, låt inte de välja dig. Ofta samarbetar de med affärer, klubbar o.dyl och kör dig då dit även om du inte bett om det. De får nämligen provision på antalet kunder de förser affären med!

 • Glöm inte att man ej får besöka tempelbyggnader om man går i shorts eller linne. Bara ben och armar är förbjudet. Du kan hyra kläder i anslutning till området men det är inte speciellt billigt. Bättre att ta med sig egna kläder.

 • När du åker taxi skall du ALLTID åka efter taxametern och klargöra det för chauffören innan resan. Om du åker till fast pris blir du i regel alltid lurad

 • Handla inte för mycket första dagen om du tänkt stanna ett par dar. För oss västerlänningar verkar allt billigt men om man tar sig tid och letar lite så kan man finna att samma vara kan skilja i pris väldigt mycket beroende på var du är i staden. Tänk också på att kvalitén inte alltid lever upp till priset.

 • Håll hårt i din plånbok!! Även om thailändarna är ett ovanligt hederligt och vänligt folk så är fattigdomen enorm i Chiang Mai och då kan frestelsen bli för stor för vissa!

 • Rekommenderade Hotell i Chiang Mai


  Chiang Mai Plaza Hotel

  City, Sridonchai Road, Chiang Mai
  Pris från 237 SEK
  Läs mer »
  Hotell Chiang Mai Plaza Hotel

  Narittaya Resort and Spa

  Hangdong, Namphrae, Chiang Mai
  Pris från 418 SEK
  Läs mer »
  Hotell Narittaya Resort and Spa

  Centara Duangtawan Hotel

  City, Loi Kroh Road, Chiang Mai
  Pris från 307 SEK
  Läs mer »
  Hotell Centara Duangtawan Hotel

  Rawee Waree Luxury Hotel

  San Phi Suea, Chiang Mai
  Pris från 679 SEK
  Läs mer »
  Hotell Rawee Waree Luxury Hotel

  Winplace Hotel Chiang Mai

  Padad, Chiang Mai
  Pris från 174 SEK
  Läs mer »
  Hotell Winplace Hotel Chiang Mai

  Sri-Ping Resort

  Padad, along Riverside, Chiang Mai
  Pris från 276 SEK
  Läs mer »
  Hotell Sri-Ping Resort

  Fler Sevärdheter i Chiang Mai


 • Grand Palace / Wat Phra Kaew Chiang Mais största palats/tempel

 • Wat Traimit " Den Gyllene Buddhans Tempel" Tempel med 3 m hög Buddha i rent guld

 • Nationalmuseet Sydostasiens största museum

 • Alla marknader i Chiang Mai Det finns mängder av marknader i Chiang Mai som är värda ett besök. Läs här bredvid

 • Chinatown Kineskvarter med mängder av butiker och stånd

 • Rose Garden Country Resort Kulturby. Parkområde med över 20000 rosenbuskar

 • Siam Waterpark Jättelik vattenpark där allt finns för bad och lek.

 • Dusit Zoo 19 Ha stor djurpark med grön områden och mängder av djur.


 • Kommunikationer i Chiang Mai


  tuk-tuk Att ta sig till Chiang Mai är inga problem, valet styrs av plånbok och mån av tid. Det går ca 30 flighter från Thai Airways, AirAsia, Nok Air, Bangkok Airways och One2Go, mellan Chiang Mai och Bangkok dagligen. För dig som vill resa billigare men ändå bekvämt tar med fördel tåget. Ca 6 tåg dagligen går tur och retur till Chiang Mai från Bangkok Hua Lampong Station klockan: 08:30, 14:30, 18:00, 19:20, 19:35, och 22:00. Restiden är närmare 12 timmar pga av att tåget går ganska sakta. Övernattningsbiljetten som kostar ca 750 Baht rekommenderas. DU kan också åka buss från Mo Chit station i Bangkok, resan tar ca 10 timmar. Bussar avgår varje timme mellan 05:30 och 22:00. Vi rekommenderar de något dyrare VIP bussarna för 500-800 Baht. En del tar sig upp för egen hand genom att hyra en bil. Det är populärt att då stanna för sightseeing i Ayutthaya eller Sukhothai. Var noga med att hyra av någon av de större välkända företagen och se till så bilen är försäkrad. Glöm heller inte att skaffa internationellt körkort.

  Diskutera & fråga om Chiang Mai


  Om Chiang Mai kan man fråga hur mycket som helst. Svar på allt får man aldrig men man får intressanta diskussioner. Deltag gärna i diskussionerna om Chiang Mai på forumet

  Till forumet »


  karta över Chiang Mai


  Följ med på en fantastiskt färd genom Chiang Mai via en interaktiv online karta. Se Chiang Mai uppifrån via satellit eller ur ett terrängperspektiv, du väljer själv vy.
  Gå till kartan över Chiang Mai »

  Chiang Mai - knutpunkten för äventyren

  Äventyr i Chiang Mai
  Många backpackers som åker till Thailand väljer att ta en avstickare upp till norra delen av landet. Framför allt då till staden Chang Mai. Platsen har blivit något av ett mekka för äventyrslystna. Här finns alla typer av trekkingturer, korta, långa, enkla, svåra, flodtur, bergsvandring, forsränning, you name it!
  Flottfärd på floden i Chiang Mais regnskogar


  By i norra thailand Ett av de mer intressanta inslagen i trekkingturerna är när man kommer upp i bergen och får se hur lokalbefolkningen lever och bor. De är fattiga och vill gärna sälja lite souvernier till dig.

  Chiang Mai stad

  När man anländer Chiang Mai så möts man alltid av ett koppel av människor som vill köra dig till ett hotell. Lita inte på dessa människor. De har provision på alla turister de lyckas lura till ett hotell. Bilden till vänster kanske ger ett tråkigt intryck av Chiang Mai, låt er inte luras i så fall. Staden liksom omgivningarna är mycket trevliga och människor som anländer hit tenderar att stanna längre än vad de planerat. Ett bra ställe att bo på med lagom avstånd utanför Chiang Mai är Belle Villa Resort. Perfekt, lugnt och mysigt ställe med fantastisk fin swimmingpool som svalkar gott i värmen. Inte så dyrt heller med tanke på det man får.


  Blomsterfestivalen är en trevlig händelse som äger rum varje år första veckan i februari. En annan populär festival är den veckolånga vinterfesten som går av stapeln i slutet på december.

  Munkar på väg till templet Om du vill se det äkta genuina Thailand och samtidigt vara med om lite naturäventyr, då är Chiang Mai platsen för dig.

  På bilden ses den traditionella fingerpeks- dansen. En annan trevlig kvällsutflykt i ChiangMai är ett besök på den gigantiska nattmarknaden vid Loi Khrao Road. Här säljs allt möjligt.
  Fingerpeksdansen

  Det finns en by utanför Chiang Mai som kallas för Long Neck Village. Byns namn är Mae hong son och de flesta kvinnorna här har väldigt långa halsar. Ju längre hals desto finare är det! Att besöka byn finns med på en del av de turer som anordnas i Chiang Mai.
  Långa hals i byn
   
  Chiang Mai

  Använd droplisten nedan för att titta på hotell i olika delar av Chiang Mai:
  Fakta om Chiang Mai

  Befolkning: 160.000
  Transport: flyg,tåg,buss
  Säsong: året runt
  Klimat Chiang Mai
  karta över Chiang Mai »

  Tips och Varningar!

 • Besöker du Chiang Mai i dec-jan så se till att ta med varma kläder. temp. ner mot 13 grader är vanligt

 • Trekking kräver BRA skor att vandra i. Ta med ficklampa och myggspray oxå.

 • Ta reda på hur många som skall följa med på trekkingturen innan du betalar den. Absolut inte mer än tio. Fem är lagom.

 • Välj trekkingarrangör med omsorg, inte för att det brukar vara mycket klagomål men en bra guide är inte fel.

 • Att ta sig till Chiang Mai

 • Flyg från Chiang Mai kostar ca 2200B/enkel. Restid ca 1 timme

 • Buss med AC från Chiang Mai kostar ca 400B/enkel. Restid ca 12 timmar

 • Tåget tar ca 15 timmar från Chiang Mai och kostar 700B/enkel. (sovvagn 2kl)

 • Hotell tips om boende i Chiang Mai

  Hmong Hilltribe Lodge

  Mae Rim, Chiang Mai
  Pris från 253 SEK
  Läs mer »
  Hotell Hmong Hilltribe Lodge

  Lanna Resort

  Hangdong, Baanpong, Chiang Mai
  Pris från 266 SEK
  Läs mer »
  Hotell Lanna Resort

  B2 Premier Chiangmai Resort Spa

  Airport (nearby), Chiang Mai
  Pris från 139 SEK
  Läs mer »
  Hotell B2 Premier Chiangmai Resort  Spa

  Aruntara Riverside Boutique Hotel

  City, Chang Klan Road, Chiang Mai
  Pris från 451 SEK
  Läs mer »
  Hotell Aruntara Riverside Boutique Hotel
  Trekking i Chiang Mai

 • Vandring bland bergsfolken brukar vara en höjdare

 • flodäventyren är också mycket popuära

 • Annars finns massor av olika kombinationer att välja på


 • Interaktiv karta över
  Chiang Mai

  Följ med på en fantastiskt färd genom Chiang Mai via en interaktiv online karta. Se Chiang Mai uppifrån via satellit eller ur ett terrängperspektiv, du väljer själv vy.
  Gå till Chiang Mai kartan »  Willmaguiden om
  Chiang Mai
  Chiang Mai och dess trekking beskrivs, som så många andra ställen, mycket utförligt i willmaguiden
  Läs mer>>
  Guidebok om Thailand resehandbok

  Diskutera och fråga om Chiang Mai

  Har du frågor om Chiang Mai eller kanske vill du bara ge ett tips om detta äventyrsställe, förflytta dig då till forumet.
  Till forumet>>

  Elefant

              Online just nu: 274 Välkommen Gäst, och välkommen som medlem
   
   
   
  © 1999-2019 Thailandguiden.se                
   
  Thailand - Boka hos Fritidsresordackonline.se - motorcykeldäck   Annonsera här »  
    Advertise info »